Activiteiten

Tal van activiteiten

Wij, Paul, Mariette, Franka en Teske delen graag onze passie met onze gasten. Het leven op een boerderij geeft rust en ontspanning. Werken met je handen, bezig zijn met de dieren en de natuur in je opnemen maken je hoofd leeg. Na een dag vol activiteit kun je genieten van een heerlijke maaltijd van producten van het platteland en een welverdiende massage. Oud en jong ervaren deze rust als een verademing in de hectiek van alle dag. We bieden cursussen en activiteiten aan voor ontspanning en herstel van lichaam en geest.

Voltige en coaching

Franka wil je kennis laten maken met onze paarden, op een andere manier dan in een gewone paardrijles. Franka rijdt en leeft haar hele leven al met paarden. Zij is een ervaren instructeur en equicoach. Zij geeft deze workshop op geheel eigen wijze, gecombineerd met elementen uit de equitherapie.

In deze workshop leer je iets over omgang met een paard en mogelijk iets over jezelf.

Een paard kan veel meer dan rondjes rijden. Een paard maakt contact en reageert sterk op jou als mens.

Hij geeft je inzicht in hoe je zelf dingen doet. En dat kan confronterend zijn als een paard jouw benadering niet accepteert. Maar in de workshop leer je juist hoe dat anders kan of hoe je niet bang hoeft te zijn. Want een paard helpt je ook. Het is een hele ervaring om een keer op een paard te liggen en mee te gaan in de beweging van het paard. Of misschien wil je proberen een op de rug van het paard te gaan staan. Kun je een paard ook commando’s geven zonder teugels en sporen. Ontdek het!

Het is een workshop met voltige oefeningen en coachingstechnieken om meer inzicht te krijgen in jezelf en paarden.

Een workshop duurt:  2 uur en kost € 40,- p.p. incl. koffie/thee

Beeldhouwen

Mariette geeft workshops beeldhouwen. Zij heeft ruim 30 jaar ervaring met het maken van beelden in steen. Het is haar passie om, zoals zij het noemt, in gesprek te gaan met de steen en te ontdekken welk beeld hierin verborgen gaat. Laag na laag afpellen van de steen is spannend en intensief, Maar het is elke keer weer een verrassing en cadeautje van de natuur wat er tevoorschijn komt en het geeft zoveel voldoening.

In een ontspannen sfeer werken in steen. Een steen, of deze nu hard of zacht is, laat zich bewerken tot een mooi beeld. In een constant tempo haal je laag voor laag weg en komt het beeld vanzelf tevoorschijn. De steen leert mij geduld, omgaan met weerstand en hardheid, keuzes maken, maar vooral verwondering voor de vele verrassingen, kleuren en tevoorschijn komen van het verborgen beeld. Het hakken, vijlen, schuren, polijsten en boenen kost fysieke inspanning, maar geeft vooral een trots en voldaan gevoel.

Misschien vind je het leuk om een les te volgen. Hakken, raspen, schuren, polijsten is het werk. Je mag vuil worden. En het is vaak heel gezellig. 

We werken zoveel als mogelijk buiten en bij slecht weer vinden we een plaatsje in de schuur. Het werk vordert gestaag en het resultaat is voor iedereen een prachtig uniek beeld.

De prijzen zijn exclusief de aanschaf van de steen, maar incl. koffie, thee en gebruik van materialen.

Een halve dag (3,5 uur) met begeleiding € 30,- p.p. 

Hele dag  (7 uur) met begeleiding € 60,- p.p.

Tweedaagse met overnachting  € 152,- p.p.

Lunch is optioneel € 10 p.p.

Massage

Teske Hens Rovers heeft haar praktijk Massage-4 Yourself uitgebreid naar de Strijhoeve.

Je kunt op de Strijhoeve genieten van de natuur, gecombineerd met een heerlijke ontspanningsmassage.

Geef je lichaam aandacht, neem je rust en laat je kundig en met aandacht masseren. 

Wat kan massage voor jou betekenen?

Massage zorgt er voor dat de afvalstoffen van het lichaam makkelijker worden afgevoerd. Je bloedsomloop kan verbeteren waardoor je je beter gaat voelen. Massage is een cadeautje voor het lichaam, je spieren ontspannen, en eventuele blokkades worden los gemaakt. Op energetische wijze komt je lichaam weer terug in balans.

​Maar vooral is massage een heerlijke ontspanning!

Voor een afspraak kun je bellen op 0621403860 of surf naar https://massage4-yourself.wixsite.com/massage4-yourself of via deze website.

Natuurfotografie

Paul maakt heel zijn leven al foto’s. Begonnen in zwart-wit en donkere kamer. Nu digitaal en in photoshop bewerken. Zijn passie is natuurfotografie en in het bijzonder vogels. Veel foto’s vind je terug op Instagram. Hij verzorgt een workshop natuurfotografie.

Het Goudbergven ligt dicht bij onze boerderij. Het is een prachtig en uniek natuurgebied. Maar ook in onze weides achter de boerderij heb je prachtige plekjes aan de Strijbeek. Zo dicht bij en helemaal geschikt om prachtige natuurfoto’s te maken.

Je komt op de mooiste plekjes en krijgt uitleg over gebruik van de camera, compositie, licht en kleur gebruik. Je kunt fotograferen met een professionele camera of je mobiel. Het gaat vooral om kijken, timing en ontdekken van de mooiste composities. Je legt mooie vergezichten vast of kiest voor inzoomen op de kleine beestjes, die leven op een vierkante meter. En over smaak valt niet te twisten, maar het gaat wel over een beetje techniek en creativiteit.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

De kosten zijn € 20,- p.p. incl. koffie/ thee.